דף הבית >> קטלוג >  אבוקדו

אבוקדו


  רקע
האבוקדו החל את דרכו באמריקה המרכזית וכיום, הוא גדל כמעט בכל האזורים הטרופיים והסובטרופיים של כדור הארץ. לישראל הגיע האבוקדו בתחילת שנות ה- 20  מקליפורניה ופלורידה. בישראל כיום 150 אלף דונם אבוקדו שמנ  יבים כ- 80 אלף טון יבול שנתי.
  זני אבוקדו
לאבוקדו מס' זנים הגדלים בארץ :
אטינגר - זן מקדים, בעל קליפה חלקה ומבריקה – יש הטוענים שהוא הטעים מכולם.
האס - מבשיל במחצית השנייה של עונת הקטיף, בעל קליפה מחוספסת וקשקשית, טעמו עדין מזכיר טעם אגוזי.
נאבל וריד - זני סוף עונה, עגולים וכדוריים. זן הריד מחזיק מעמד על העצים כל הקיץ.
פוארטה - זן של אמצע העונה, מחוספס, אגסי ובעל טעם משובח.
כל זן זקוק לתנאים האופטימלים המתאימים לו כגון: סוג הקרקע, תנאי מזג אויר, חומרי דישון וכד' אך כל הזנים ללא יוצא מהכלל זקוקים לכמויות מים רבות.
  עץ האבוקדו
עץ האבוקדו הוא עץ טרופי ירוק עד והוא מגיע לגובה של 10 מטר. פריחתו באביב והפירות מבשילים בחודשים אוקטובר-אפריל בהתאם לזן. מטע אבוקדו מתחיל להניב אחרי השנה השלישית לנטיעתו בתנאי שהעץ מתפתח בתנאים טובים. צורתו של הפרי בצורת אגס אשר באמצעו גלעין יחיד, גדול ולבן.
לעצי האבוקדו אין יכולת האבקה עצמית, שכן החלק הנקבי והזכרי אינם מבשילים באותו זמן ולכן יש צורך בעזרה מלאכותית על מנת לעזור בהפריה. העזרה המלאכותית נעשית ע"י הכנסת כוורות דבורים למטעים וכך הדבורות מעבירות את האבקה מפרח לפרח או לחילופין ישנה שיטת מכחול ההפריה אשר באמצעותו מעבירים אבקה מפרח עץ אחד לאחר.
תהליך התפתחות הפרי עורכת כחצי שנה עד שהוא מגיע לשלב הקטיף. הפרי מגיע לבגרותו על העץ אך הוא מבשיל רק בעת ניתוקו כאשר הוא נופל או נקטף מהעץ. קליפתו של הפרי היא בשרנית וצבעה ירוק או שחור תלוי בזן היא עתירת שומן חלבונים וויטמנים A, B ו-C.
  יתרונות תזונתיים
פרי האבוקדו עשיר ב:
ויטמין E - שומת על מערכת העצבים ויש מחקרים הטוענים שהוא מונע מחלת אלצהיימר ופרקינסון.
מגנזיום - חיוני למערכת הלב וכלי הדם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת.
אשלגן - חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם הנטרן.
בעקבות אחוז השומן הגבוה הנמצא בפרי משמש האבוקדו גם לתעשיית הקוסמטיקה – לתכשירי שיער, קרמים וכו'.
  טיפים לשמירת פרי האבוקדו
  • על מנת לזרז את הבשלת הפרי לאחר קטיפתו יש לשמרו עטוף בנייר בטמפרטורת החדר יחד עם פרי בשל אחר. הפרי הבשל משחרר גז המזרז את ההבשלה.
  • לפרי פרוס יש נטייה להשחיר וניתן למנוע זאת ע"י טפטוף של מס' טיפות לימון.
  • על מנת להאריך את חיי המדף יש לשמרו בקירור.
  • מגלעין הפרי ניתן לגדל צמח נוי  - יש להניח אותו בצנצנת מים כשהחלק הבולט מעל המים והחלק התחתון בתוך המים – ניתן להעזר בשני קיסמים על מנת שהגלעין לא יפול לתוך הצנצנת.
  סגולות רפואיות
ברפואה האלטרנטיבית יש לפרי ולחלקי הפרי שימושים רבים:
קליפת הפרי - מהווה תרופה אנטיביוטית.
הנוזלים הנמצאים בעלים - משמשים לטיול ביתר לחץ דם.
תמצית המופקת מהעלים + גלעין לאחר קלייתו - משמשים תרופה נגד שילשולים ודיזנטריה.
האבוקדו עשיר בשומן חד בלתי רווי (כמו שמן הזית) ולכן הוא שומן בריא ומוריד את כמות הכולסטרול ולא מעלה אותו לפי הדעה הרווחת.

חיי מדף

ישראל
תאילנד
דרום אפריקה
ינואר
פברואר
מרץ
אפריל
מאי
יוני
יולי
אוגוסט
ספטמבר
אוקטובר
נובמבר
דצמבר

סוגי אריזות

מספר אריזות על המשטח גדלים/מניינים מידות שם האריזה
180  ענק/גדול/בינוני 30*40  קרטון אבוקדו מור 4 ק"ג
    טווח משקלים
    משקל ממוצע